از قدیم دیار جنوب و بیشتر خوزستان را به نخل های استوارش می شناختهاند.نخلهایی که آنقدر در زندگی مردم نقش مثبت اینجا کرده بودند که برای شمارش و اثبات وجودی آن از واژه نفر استفاده میکردند.
گونه های مختلف محصولات خرمای آبادان همیشه حلاوت خاصی به سفره های مردم داده و توانسته کام مردم غیور،مقاوم و سخت کوش این سرزمین را شیرین کند.بسیاری از نخلها در زمان جنگ تحمیلی آسیب فراوانی دیدند هرچند در کنار تغییرات اکوسیستم و آب و هوایی شرایط آب و خاک هم به عنوان دو عنصر اصلی نخل به گونه ای رقم خورد که کیفیت این محصول را دستخوش تغییراتی کرد.نخل اما هنوز مقاوم مانده است و در برابر تمام سختی ها و ناملایماتی سر خم نکرده است.
امروز با توسعه ی مطالعاتی در حوزه کسب و کار کشاورزی و تمرکز بر چشم انداز منطقه ای بر اساس قابلیتهای بومی آبادان و با حمایت سازمانها و نهادهای حمایتی تشکیل و احداث مزارع پرورش ماهی و رسیدگی به مشکلات مزارع پرورش میگو در دستور کار قرار گرفته که در حوزهی پرورش ماهی کپور و سی بس به موفقیتهای چشمگیر و موثری دست یافته است.
در کنار این حوزه ها، شناسایی دیگر فعالیتهای کشاورزی(کشت و پرورش) میتواند سر منشا برنامه ریزی مدون در جهت بهبود کمی و کیفی تولیدات کشاورزی شود.
قطعا سرشماری عمومی کشاورزی در این بین مهمترین نقش میدانی را ایفا خواهد کرد.شناسایی پتانسیل ها،ضعف و چالشها ،نقاط قوت و پراکندگی جغرافیایی مزارع و کشتزارها می تواند شرایط مناسبی برای تصمیم گیری ها ،بودجه بندی ها و اعطای تسهیلات اشتغالزایی فراهم کند.
یادداشت: محسن سیف ، روابط عمومی فرمانداری ویژه آبادان